Rooma

 

Romulus ja Remus - myytti Rooman synnystä

Romulus ja Remus olivat kaksospojat, joiden isä oli itse sodanjumala Mars, ja äiti kuolevainen. Epätavallisen syntyperän vuoksi paikallinen kuningas määräsi pojat kuolemaan, ja heidät hylättiin korissa Tiber-virtaan. Korin pelastivat Marsin tunnuseläimet, naarassusi ja tikka. Naarassusi imetti poikia ja piti heistä huolta. Myöhemmin paimen kasvatti heidät ottopoikinaan.

Vartuttuaan Romulus perusti legendan mukaan Rooman kaupungin vuonna 753 eKr. Nimi Romulus tarkoittaa roomalaista. Myöhemmin pojille tuli riita, jonka seurauksena Romulus tappoi Remuksen. Tämän jälkeen Romulus toimi 40 vuotta Rooman kaupungin hyvänä hallitsijana, kunnes hänen harjoittaessaan sotajoukkojaan kentällä, tuli myrskytuuli, jota tempaisi hänet taivaaseen ukkospilvessä.Rooma kristinuskon pyhänä kaupunkina

Pietarin ja Paavalin kaupunki

Kristityille Rooma on Pietarin ja Paavalin pyhä kaupunki. Vanhan legendan mukaan sekä Pietarin että Paavali kuolivat marttyyreinä Roomassa keisari Neron vainojen aikana. Paavali oli Rooman kansalainen, joten hän sai tuskattoman kuoleman - häneltä lyötiin pää poikki. Pietari sen sijaan ei ollut Rooman kansalainen, joten hänet tuomittiin ristiinnaulittavaksi. Koska hän ei katsonut olevansa arvollinen kuolemaan samalla tavalla kuin Herransa Jeesus Kristus, roomalaiset sotilaat ristiinnaulitsivat hänet pää alaspäin.


Pietarin risti

Pietarin risti.

Monet pitävät tätä pelkästään saatananpalvojien tunnuksena,
mutta tämä on myös kristillinen merkki: Pietarin risti.Paavin kaupunki, katolisen kirkon keskus

Rooma on katolisen kirkon keskus. Roomasta käsin paavi ja paavin virkakoneisto, kuuria, johtavat katolista kirkkoa ympäri maailmaa.

Roomalaiskatoliset tekevät Roomaan paljon pyhiinvaelluksia. He käyvät katsomassa paavia, Pietarinkirkkoa ja Pietarinkirkon aukiota. He toivovat, että näkisivät paavin ja paavi antaisi heille siunauksen.

Aina silloin tällöin on pyhä vuosi, Anno Santo, jolloin Pietarinkirkossa avataan ovi, joka on vain silloin auki. Edellinen pyhä vuosi oli vuonna 2000.

 

TAKAISIN KRISTINUSKON PYHÄT KAUPUNGIT -SIVULLE

TAKAISIN VARHAISKANTAISTEN USKONTOJEN
PYHÄT PAIKAT -SIVULLE

TAKAISIN KIRKKOHISTORIAN AKTIIVISTEN KARTTOJEN SIVUILLE: